Tuesday, 4 December 2012

Hang Out ~

Asalamualaikum ...
lame x dengar cite , korang ape khabar ??
baik ?? alhamdulillah ...
walaupun kadang2 aku je yg tgk blog nih sorang2 ...
firstly alhamdulillah sebab SPM da 5 hari berlalu ... 
smua program berjalan dengan lancar ...
2 hari tidur rumah sedare , 2 hari kat Perak ...
dan 1 hari kat rumah ...
tadi pon baru lepas tgk wayang dengan member ...
tgk cite Rise Of Guardian(ROG) and Ponti vs Omi(PVO) ...
cite ROG tu boleh tahan best la ...
tapi yg PVO tu x best gler ...
sebab cite mengarut giler ... 
tapi yang paling bestnye keluar dari pukol 9 pagi ...
sampai 6.30 petang baru balik ...
haha aq free daripada buat kerja rumah ...
tapi ...
bosan sikit sebab tgk dekat U Mall ... 
tapi ok jugak la sbb dapat jumpe budak2 form 5 laen ... 
yg pergi tgk wayang kat situ jugak ... ^^
harap2 dapat pergi tgk wayang lagi dengan korg ...
especially dengan dye ...
siape dye tu ek ...
haha ... @@
Assalamualaikum ...

Wednesday, 30 May 2012

Semester Holiday

Assalamualaikum ..
lame giler x update ..
maklumlah sibuk memanjang ..
(ape bnda yg sibuk pon aq x taw)
sabtu lps 26 hb5 budak2 "Also Family" telah mngadakn jamuan BBQ ..
aq pon xnk trlepas untuk join diorg ..
so pd mlm tu kitorg tlh bakar ayam, sate, dan hotdog ..
nmpk simple je ..
tpi makanan slain tu pndai2 la bwk dri rumh ..
tpi aq x bwk pon ..
so, aq dtg just tggl mkn je la ..
sbb mase smpai tu semua mcm da siap bakar .. 
pastu kitorg buat game mcm "Super Spontan" .. 
pergh syok giler sbb kitorg lyn je smpai la pkol 12.00 ..
hahaha .. mmg terbaek rr korg .. @@
smalam plak(slase) pgi tgk wayang lps kls tmbhn kt skola .. 
tpikn kls smpai waktu rehat je ..
pastu semua budak lelaki melayu balik sbb cikgu Iman xdtg .. 
gnnti plak dgn cikgu Aidid ..
dgn cikgu Aidid mmg budak2 x kamcing punye la ..
sbb cikgu tu ske lyn pompuan je .. 
so, kitorg budak lelaki melayu bla rr g tgk wayang tros dkt SP ..
tpikn ade la bdak tu kan org da ajk tgk wayng ..
tpi dye jual mahal xnk ikot plak .. 
poyo je kan .. tpi xpe la ..
sbb yg pgi tu pon da ramai iaitu .. 
aq(zam), meme, hamizi, hafiz hamzi n amin .. 
tpi aq trpakse klua byk skit duit rr sbb si amin ni x bwk duit 
sbb dye xtaw pon yg kitorg nk g tgk wayng ..
kitorg g tgk cter "MIB3" ..
bole thn gak la cter tuh .. 
sbb byk kelengkapan yg baru .. 
tpi yg x syoknye kt SP tmpt duduk dye mcm nk maen gelongsor ..
sbb bile nk duduk je rase mcm nk jatuh ke bawah ..
tpi tetap lyn gak cter tu .. 
pd ptgnye plak aq dan amin pgi la jogging setelah lame x jogging .. pergh penat dye ssh nk cter  .. 
sbb slalu 2 round x berhenti ..
kali ni 1 setengah je dah pancit .. 
tpi xpe asalkan jogging .. 
lps tu mlmnye bila tdo teros x ingat ap2 dah .. 
hahahaha .... 
sekian sahaja .. dah pkol 4.35 pgi skrg nih !!
xpe, cuti kot .. @@
Assalamualaikum .. 

Saturday, 14 April 2012

Simple Update

Assalamualaikum ...
kepada pembaca yang membaca blog nih ...
minta maaf sebab da lama x update blog ...
sebabnye malas dan sibuk memanjang ...
harini merupakan hari yang bosan sebab kena tinggal rumah dengan adik ...
sebab mama dgn ayah balik kampung nk ambik nenek tinggal sini (Tmn Pulai Indah) ...
dan sekarang x taw nk buat ape selain layan "YOUTUBE" ...
dah la hujan , xkan nk tido pulak sebab tadi da la bangun lambat ...
nk study memang x ah , sebab time hujan kalau study memang tido rr an ...
hmm ...
3 bulan berlalu dgn pantasnye ...
dan bulan 5 nanti ada periksa 1/2 tahun plak ...
"ADUYAI"
kerja kursus lagi , kalau satu xpe rr ...
sekali dua kna buat PA kena hantar bulan 5 ...
dan satu lagi ADD MATH kna hantar hujung bulan nih ...
pergh gempak x gempak an ...
xpe la tggu budak yg da siap pastu copy je la ...
hebad kan idea yang tiba2 keluar drpd kpala otak aq nih ...
asalkan siap pastu hantar , hati akan lega ...
pastu fikirkan pasal periksa plak ...
hish pening nih sebab periksa 1/2 tahun nih setara satu JB ...
periksa trial plak cikgu skola yg buat ...
x pelik ke ... (xpe la asalkan bahagia) ...
hmm ...
bila time cuti je aq mesti terfikir nk tgk wayang dgn kawan2 ...
tapi sebenarnya x pergi pun , xtaw la apa sebabnya ...
mungkin semua busy kot (termasuk aq) ...
tapi nanti cuti pertengahan tahun mungkin pergi kot ...
klau xde hal sebab lame kot cuti pada masa tu ...
haha ...
skrg nih "FB" aq da deactived sebab xtaw nk buat ape klau da log in...
haish , bosan3 ...
mungkin aq nk fikirkan seseorang sekarang nih ...
ok la smpai sini dlu ...
Assalamualaikum ... @@   










Wednesday, 9 November 2011

Kepenatan BBQ

Assalamualaikum dan salam sejahtera ..
aku ingin ucapkan SELAMAT BERCUTI ..
kepada semua budak yang da mula bercuti ..
pada harini termasuk aku ^^ .. 
dan GOOD LUCK kepada budak yang akan duduki ..
peperiksaan SPM x lama lagi .. 
semalam rabu 9/11/11 merupakan hari last sekolah dan ..
merupakan hari yang best bagi aku dan budak2 aku ..
sebab malam semalam kitorang telah mengadakan ..
BBQ sampai lewat malam sempena meraikan tamatnya peperiksaan ..
tapi saat yang paling best masa man(luqman) kena baling telur ..
pergh!! baunye hanya kitorang je yang taw .. 
papehal pon thnx kepada din(naqiuddin) ..
sebab benarkan kitorang buat BBQ kat rumah kaw ..
kitorang mmg enjoy giler semalam sampai aku ..
terbawak bawak dalam mimpi(nampaak beno nipunye ^^) ..
pastu harini bangun pukul 12 tengah hari .. 
biase la tu x macam ade la budak tu tidur pukul 2-3 pagi .. .. 
lepastu bangun pukul 2-3 petang ada ke patut ..
haha memang x patut pon kan .. 
so , cukup sampai di sini dahulu ..
update lagi kalau ade mase ..
bak pepatah orang tua-tua berkata (kalau ada la) ..
walau dalam apa jua keadaan kita mestilah sentiasa COOL @_@
Assalamualaikum dan salam sejahtera .. 




Friday, 4 November 2011

Lame Tak Update @_@

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang taw je blog ni ..
sumpah memang aku malas giler nak update blog ni ..
hmm , tapi kalau difikirkan ..
buat ape kalau da buat blog ni kalau tak update kan ..
haha .. @_@
perkembangan terkini merupakan yang sedih dan yg gembira ..
yang sedihnya abes periksa lambat giler ..
minggu depan baru habis 8/11/2011 periksa PA ..
ala PA je kot , pejam mata gerenti tak dapat buat punye la ..
memang la kan ..
da pejam macam mane nak jawab ..
okay3 ..
papehal pon aku nak ucapkan ..
SELAMAT MERDEKA ..
pada budak2 yang dah habis menduduki peperiksaan ..
tapi budak 4sn4 aku mnta maaf la kalau ..
masa hari last korang periksa SAINS PERTANIAN nanti ..
kelas aku ganggu kelas korang ..
haha ..
selain itu , TOPEX ..
bakal menjadi mangsa balingan 10 biji TELUR !!! ..
pada hari last kau periksa waktu balik ..
*tu la kaw sape suro bajet sgt , kn da kna* ..
haha .. @_@
perkembangan yang gembiranya pulak cuti da nak dekat ..
dan Hari Raya Aidiladha/Korban bakal tiba dalam 2 hari ..
mulai dari sekarang ..
bestnya dapat balik kampung ..
kasi sembelih itu lembu ..
Moooooooooooooooo ~
hahaha .. @_@
*aku rasa takde sesiape kot yang nak bace blog aku ni sebab ..
- I'm A Mysterious Person - @_@
haha .. tapi ade orang tu cakap poyo ..
ade ke patut ..
tapikan poyo tu sebenarnya cool ..
dia je yang tak taw ..
sebab selalu fikir nak kenakan orang je ..
okay lah korang ..
aku dah takde pape lagi idea yang nak ditaip ..
oleh jari jemari aku ni ..
insyaallah jika ade kelapangan ..
aku akan rajin update blog ni selalu supaya ..
ape rr .. ? ..
ape2 je lah .. ^^
Assalamualaikum dan salam sejahtera .. @_@




Friday, 10 June 2011

Cuti Terus Berlalu :(

Salam korang ...
tgh2 cuti (da nk abes pon) ...
mls giler nk update blog ... 
haha ... cuti tahun ni rase cm bosan je ... 

pd mggu lps saye , budu dn syafiq g tgk wyg ... 
x jauh pon ... kt U Mall je ... kli ni mmg saye blanje diorg la ... 
sbb saye sndri yg ckp ... kate2 msti d'kotakan ... ^^
tgk cerite ape ?? Kungfu Panda 2 ... 
haha ... komedi la katekan ... 
dlm panggung tu sume org mcm x berhenti ktw ...
jdi kecoh plak ... ^^

mggu ni(selase) saye klua dgn mmber saye g maen boling ... 
dekat ... Skudai Parade ^^ ... 
nk kate best x rr jgk sbb aq yg klua byk duit ...
tpi xpe la ... aslkan enjoy ... 
pastu mggu ni gak(smalam *khamis) ... g maen boling lgi ... 
tpi kli sume klua duit sndri ... 
haha ... nk taw x ... saye da pecah rekod sndri and also my team ... 
iaitu 149 mate ... bgi korg sket an ... 
bgi saye byk giler ... ssh tu nk dpt mate mcm tu ... 
btw ... balik , urat kat tangan sumenye mcm nk putus pon ade ... 
haha ... mcm mane x sakit 2 hari maen boling dlm 1 mggu ... 
tpi mlm2 mggu saye abeskn mase saye dgn on9 smpai pgi ... 
thnx kpd awk yg slalu menemani saye on9 smpai pgi ... 
ske lyn kemerepekan saye ni :p ... haha ... 
sebenarnye ssh nk dpt org yg on9 mlm2 smpai pgi ni ... 
and rjin ajk berborak hal yg x berkaitan dgn duniawi(apebnda ni) ... 
tpi pd harini rase borink sket la ... sbb saye tggl sorg kat rumh ... 
adek laki saye ikot sedare saye g Pahang ...
adek pompuan saye and mama saye g Sabah ... 
unttuk pertunangan abang sedare saye ... ayah saye plak keje ... 
nseb baek x smpai mlm ... 
huh ....................................................(mngeluh jap)
tpi tdi saye miss ending citer Pokemmon Lucario and Mystery Of Mew ... 
sbb ayah saye nk tgk berite plak ... :( :( :( :( :( :( :( :(
uhuk3 ..................(batuk jap)
cuti da nk abes ... cmne ni hw xtaw ade ke x ??
apabila cuti skola ... buku pon mesti la cuti kan ... 
(sape la yg ajr pepatah berkenaan)
hmmm .... mlm ni nk buat ape rr ... 
MAKAN .................. and then ON9 ...................... lastly TIDO ..................... zzZZZzz .. 
(kpd sesiape yg memahami saye thnx a lot )
hehe ... esk saye nk balik kmpung sbb nk ambik adek laki saye kat kmpung ... 
yela xkn nk biarkn , kang nnty x skola plak nnty ... 
hehehehehehehehehehehehehe ...........................
ok la korg sayae nk mengundurkan dri dlu ... 
sblum itu saye ingin mengucapkan .....
SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH ~
(wlaopon korg x sedia lg ... *saye pon) ... 
well u guy ... untill here 1st ... 
see u guys at school next week ... ^^
;-) + :-( + :-/ + XD = ?????
Salam ~

Wednesday, 18 May 2011

MiD - yEaR eXaM ~

Salam semua ~
da la me saye x update blog..
xde mase la..busy study..
yela, tgh MID-YEAR EXAM..
pejam celik..pejam celik..
da mid - year..sekejapnye..
3 minggu pulak tu..lame giler kan..
tapi saye periksa 10 hari je..
sbb 1 hari 1 subj..kcuali khamis minggu lps..
ade PSK dan Sejarah..
Tik Tok Tik Tok...
da tggl 4 hari je lgi nak abes periksa..
bgi sub yang saye ambik..
mggu ni best giler sbb periksa 2 hari je..
hari ni dgn esk(khamis)..
hari jumaat saye xde periksa sbb..
kelas saye x ambik Biology yg mnyusahkan tu..
bagi sesape yg ambik sub Bio tu..
!! Semoga Berjaya !!
kelas saye ambik PA=Prinsip Akaun..
sng giler..^^
btw sabtu n ahad ni ayah saya nak bwk..
saye dan keluarga pergi resort kat Tanjung Leman..
da lame booking..pastu esknye(isnin)..
periksa FIZIK..pergh !!
perit beb..tgh syok2 bersantai da kna perah otak balik..
tapi saye pelik sbb mcm xde hari laen je ayah saye nak bwk..=='
tpi xpe la.."nasi sudah menjadi bubur"..
xpe la..skurang-kurangnye saye da study sket sub Fizik..
jdi xyah pkir sangat..haha..^^
so, semoga kita same2 lulus dgn cemerlang bgi..
"MID-YEAR EXAM" ni insyaallah..
Amin ~
sampai sini dlu..klu ade kelapangan update lgi..
Salam semua ~